16. december 2016

I guddommeligt flow

En efterfølgende note til bogen: Et brev om humanismen af Martin Heidegger

Mennesket er - og kan ikke skabe sig selv
Mennesket er skabt - gudskabt - naturskabt - kald det hvad du vil
Mennesket er skabt
- indlejret i relationen til andre mennesker
- indlejret i relationen til naturen
- indlejret i skabelsens værk som hele tiden er under udfoldelse og udvikling.

At være til stede i denne bevægelse, at se sig selv som deltagende og værende i denne ejendommelige skabelsesproces - er det guddommelige menneske.
Det er at se sig selv og andre og naturen som gudsskabt og helligt.

Øvelsen og meningen med fordybelsen i det meditative felt er netop at bringe sin egen eksistens i flow - i et dybt levende liv med det som er lige nu - og dermed skabe den mening som ligger i livet. Eller det er jo blot at bringe sit eget liv lige nu i overensstemmelse det universelle liv i din eksistens som du er en del af.

Så på den ene side kan du forbinde dig med hele universet og menneskene og naturen og elske din næste som dig selv - på den anden side og det skriver jeg om her - kan du bringe dig i flow med det liv som du er skabt fra og af - din personlige fortid - og det liv som er lige nu - vel vidende at livet står foran dig. Det er dit liv i flow med gud. Elske gud - elske verden - og se din næste med det samme liv som nu er dit liv - i sin grund. Vi har som mennesker alle det samme i os.

Inspiration: 1 mosebog kap 1 vers 27.

Efter at gud i vers 26 har skabt alt levende i naturen så vender gud sig i vers 27 og starter med ordenen: "Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os".


Dette lille ord os betyder alt. Vi er en del af naturen - derfor skal vi også respektere naturen som vores skaber. Se det giver dyb mening.